Heritage Constanța este un proiect al Asociației Info Sud-Est, prin care ne propunem să menținem vie starea patrimoniului cultural al orașului și județului, să-l protejăm și să-l promovăm pentru turiștii de pretutindeni.

  • Echipa proiectului

Florin Anghel a absolvit Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” din Constanța (1986) și Facultatea de Istorie a Universității din București (1992), după care a fost cercetător la Institutul de Istorie „N.Iorga” din București, al Academiei Române (1992-2000). Din 2000 este profesor al Facultății de Istorie și Științe Politice a Universității „Ovidius” din Constanța.

În 2005 a obținut Premiul Academiei Române pentru Istorie și a publicat volume și articole științifice în România, Polonia, Lituania, Letonia, SUA, Bulgaria, Germania, Turcia, Republica Moldova.

Din 2021 este reprezentantul Universității „Ovidius” din Constanța în Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.


În presă din 2007, Andreea Pavel a fondat, alături de Cristian Andrei Leonte, ziarul Info Sud-Est, cu accent pe investigații și starea patrimoniului cultural. A câștigat mai multe premii importante pentru presa din România și, în urma investigațiilor ei, s-au deschis mai multe dosare penale, inclusiv la nivel european.


Cristian Andrei Leonte a absolvit Facultatea de Istorie și Științe Politice, specializarea Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității „Ovidius”. În 2012 a fost cofondator al publicației locale Info Sud-Est. Cristian a publicat numeroase investigații și reportaje, atât despre cheltuirea banilor publici, cât și despre patrimoniul cultural. În 2022 a cofondat Asociația Jurnaliștilor de Investigații Context iar în prezent este reporter Info Sud-Est și editor G4Media.


Georgiana Țăranu este asistent universitar la Facultatea de Istorie și Știinţe Politice din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa. În 2015 a obținut titlul de doctor în istorie din partea Institutului de Istorie “N. Iorga” al Academiei Române din București cu o teză despre Nicolae Iorga și propaganda Italiei fasciste în România. Principalele teme de interes științific și de cercetare includ istoria interbelică a României, fascismul italian, propaganda prin cultură, intelectualii şi totalitarismul. A întreprins cercetări în arhivele de stat și MAE de la Roma, în cea de la Vatican, precum și în cele din București (ANR, MAE, CNSAS, BAR).


Gabriel Stelian Manea este lect. univ. dr. al Universității „Ovidius” din Constanța, Facultatea de Istorie și Științe Politice. În 2013 a obținut titlul de doctor în istorie din partea Universității „Ovidius” din Constanța, susținând o teză intitulată „Imaginea României în Statele Unite 1964-1971. Politică și cultură”. Principalele teme de interes științific și de cercetare includ: istoria comunismului în România; relația dintre biserici și regimurile comuniste; istoria Bisericii Ortodoxe Române în timpul regimului comunist; represiunea comunistă; disidența spiritual și culturală anti-comunistă; diplomație religioasă.


Ioana Cîrlig a studiat imagine de film și a lucrat timp de 5 ani ca fotograf de presă în București (ziarul Ziua și agenția NewsIn). Începând din anul 2010 este fotograf liber-profesionist și lucrează la proiecte independente, pe termen lung, de fotografie documentară. Din 2018 colaborează cu revista Scena9 ca editor foto.


Gabriel Mateescu este student la Relații Internaționale și Studii Europene în cadrul facultății de Istorie și Științe Politice a Universității Ovidius din Constanța din 2020. În luna mai 2022, Gabriel a început colaborarea cu publicația Info Sud-Est.