Un pas pentru reabilitarea fostului Hotel Bulevard

La 19 octombrie 2022 a fost emis certificatul de urbanism cu numărul 2604 din partea Primăriei Municipiului Constanța pentru proprietarul și investitorul Andrei Muntmark. Documentul se referă la clădirea fostului hotel Bulevard, situată în strada Remus Opreanu 1, imobil ridicat în 1912 (după planurile arhitectului Mihail Eftimie) și aflat într-o stare de degradare avansată.

Certificatul de urbanism propune: modernizarea clădirii existente (cu subsol, parter, 2 etaje, pod înalt) prin refacerea fațadelor, recompartimentări interioare pentru spații de birouri, amenajarea podului înalt și schimbarea învelitorii imobilului.

Fostul Hotel Bulevard a fost redobândit în instanță de moștenitorii familiei Târpă (devenită proprietară în 1931) și, apoi, achiziționat de actualul proprietar. După 1990 clădirea nu a mai fost reabilitată și se află în stare de degradare.

În perioada anilor 1920-1930, hotelul Bulevard era unul dintre cele mai cunoscute din oraș, cu servicii de calitate, iar la parter funcționa un restaurant cu bucătărie și servire recunoscute aproape unanim printre localnici și turiști. În 1941 clădirea a fost rechiziționată de armata germană, apoi, din 1946, de cea sovietică, de ocupație. În 1950, hotelul Bulevard a fost naționalizat de regimul comunist.

Search