Veste bună (Op-ed Anaid Tavitian)

Anaid Tavitian, teatrolog

Dobrogea, ținutul dintre Dunăre și Mare, este un tărâm de vis și de poveste, mărturisitor de tradiții culturale vechi de peste 2.000 de ani. 

Pământ pe care și-au împletit destinele și trăiesc în pace și toleranță 14 etnii, este un tărâm de basme și legende. 

Spațiu spiritual unic adăpostește comori multimilenare de civilizație, străjuite de 6.000 de ani de Gânditorul de la Hamangia (statuie unică în lume; o copie a ei este expusă la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța) și de 2.000 de ani de Monumentul triumfal de la Adamclisi (Complexul muzeal Tropaeum Traiani – Adamclisi este una dintre cele mai mari și importante complexe arheologice-muzeale din România).

Sunt o fiică a acestor meleaguri, îndrăgostită fără scăpare de pământurile și valorile dobrogene, de aceea m-a bucurat vestea apariției Heritage Constanța.

Am convingerea că va fi o bună călăuză pentru cei ce vor călători în Dobrogea, la Constanța. Vor putea astfel descoperi ușor și apoi vizita muzee, purtătoare de valori culturale naționale, monumente istorice, edificii de patrimoniu, lăcașuri ale diferitelor culte. Iubitorii artei interpretative vor putea alege spectacole de teatru, operă, balet sau teatru pentru copii și tineret.

Urez… Toate pânzele sus! Vânt din pupa!

Author

Search